Bratislava

slowakije-reisBratislava is één van de jongste hoofdsteden van Europa, alhoewel ze één van de belangrijkste was in het verleden onder de naam Pressburg. Door haar centrale ligging, aan de oever van de Donau, was Bratislava voortdurend een ontmoeting- en handelspunt tussen verschillende volkeren en culturen. Een mengelmoes aan rassen en volkeren leefde er lange tijd in harmonie samen. Deze rijke geschiedenis vertaalt zich in de diverse bouwstijlen in de stad. Bratislava, als een “klein Wenen”, heeft een merkwaardige zuiderse sfeer: rustig door de historische straatjes flaneren, tijd voor een babbeltje en een drankje of zich neervleien op een terrasje aan de gevel van een barok paleis. De stad kent een heel snelle evolutie en mag zich terecht een bruisende stad noemen. Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, zal je aangenaam verrassen.

Hotel: BOTEL MARINA

Ligging: botel Marina is gelegen op de westbank van de Donau, onder de burcht van Bratislava en op 8 min. te voet van het oude stadscentrum.
Beschrijving: Dit hotel is een speciale ervaring: je slaapt er namelijk op de Donau. Er zijn aangename kajuitkamers met alle moderne comfort van een luxehotel: airco, telefoon, badkamer net douche, toilet, satelliettelevisie, internetverbinding en een minibar. Er is eveneens was- en strijkservice en roomservice. Je kunt genieten van een international restaurant met Slowaakse en Indische specialiteiten. Een ideale locatie voor een bezoek aan de stad in een uniek kader.

Hotel: HOTEL TATRA

Regio: Bratislava
Ligging: Dit centraal gelegen hotel ligt vlakbij het presidentiële paleis.
Beschrijving: hotel Tatra is volledig gerenoveerd en heeft heel comfortabele kamers met badkamer met bad of douche, satelliettelevisie, radio, telefoon, wifi-internet en minibar. Bovendien heeft het hotel een relaxzone met (hydro)massage, sauna en fitness en een sfeervol restaurant.

Hotel: HOTEL MARROL’S

Regio: Bratislava
Ligging: In het oude centrum van de stad, op 5 min. van het Nationaal Theater, de Grote Markt, de Kathedraal en de Donau.
Beschrijving: Dit hotel wordt beschouwd als één van de meest luxueuze van het land. Het is gehuisvest in een geklasseerd gebouw uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Het originele karakter van dit gebouw werd bewaard. De kamers hebben airco, badkamer met bad of douche, satelliettelevisie, internet, gratis minibar maar vooral een unieke atmosfeer met oog voor detail. Het restaurant Messina heeft een gesofistikeerde gastronomie en het hotel biedt eveneens een unieke wellness-ruimte. Kortom: geraffineerde luxe en een hedendaags comfort in een klassiek kader n het hartje van de stad.

Meer hotels mocht je naar Malaga op vakantie gaan of een stopover hebben. Dan kan je in Holiday Inn Express Malaga Airport verblijven.