Reizen

Rondreis 1

Rondreis 1: 10 dagen/9 nachten
Noord-Slowakije
Thema: natuur, gekruid met wat geschiedenis en volkskunst

Vanuit Krakau rijdt u naar de Slowaakse grens. Voor u ziet u reeds de scherpe contouren van de Hoge Tatra verschijnen. Eenmaal over de grens rijdt u door een authentieke ambachtelijke streek naar de Liptov regio. Vanut hotel Sojka in Malatiny, waar u drie nachten verblijft, kunt u diverse mooie uitstappen maken, of de stapschoenen aantrekken en de bergen intrekken. vervolgens verblijft u drie nachten in het Grandhotel in Stary Smokovec. Hier kunt u aan de voet van de berg Tatra genieten van het belle-epoque gevoel, aangevuld met de kracht van de bergen. Ga zeker eens naar de top van Lomnicky Stit , de tweede hoogste berg in het land. De laatste drie nachten verblijft u in hotel bellevue, nabij het Unesco-pareltje Bardejov. In de buurt kunt u een vlottentocht maken op de Dunajec-rivier, of enkele openluchtmusea en burchten bezoeken.

Rondreis 2

Rondreis 2: 10 dagen/9nachten
Noord- en Centraal-Slowakije
Thema: natuur, volkskunst, mijnbouw en een vleugje wellness

Vanuit Krakau rijdt u naar de Slowaakse grens. Voor u ziet u reeds de scherpe contouren van de Hoge Tatra verschijnen. Eenmaal over de grens rijdt u door een authentieke ambachtelijke streek naar de Liptov regio. Vanut hotel Sojka in Malatiny, waar u drie nachten verblijft, kunt u diverse mooie uitstappen maken, of de stapschoenen aantrekken en de bergen intrekken. vervolgens verblijft u drie nachten in Hotel Kaskady in Bankska Bystrica. Hier kunt u genieten van hun wellness-pakketten, aangevuld met de schoonheid van de stad en een beetje achtergrond kennis over de mijnbouw in Slowakije. Banska Bystrica was ook het centrum van de partizanenwerking tijdens de tweede wereldoorlog. De laatste 3 nachten verblijft u in hotel Dubna Skala, in het centrum van Zilina. Zilina is een bruisende stad. In de buurt zijn diverse wandel- en shoppingmogelijkheden en kunt u o.a. de burcht van Strecno bezoeken. Rondreis 3

Rondreis 3: 13 dagen/12 nachten
Krakau, Noord- en Oost-slowakije
Thema: cultuur, geschiedenis en natuur

U verblijft eerst drie nachten in hotel Campanille in het centrum van Krakau. Ideaal om dit “Brugge” van Polen te verkennen. Heel wat te bezoeken, een levendige studentenstad, vele eet-, drink- en winkelmogelijkheden maar uiteraard ook de Wielickza zoutmijn en de kampen van Auswitch-Birkenau. Vanuit Krakua rijdt u naar de Slowaakse grens. Voor u ziet u reeds de scherpe contouren van de Hoge Tatra verschijnen. Eenmaal over de grens rijdt u door een authentieke ambachtelijke streek naar de Liptov regio. Vanuit Hotel Sojka in Malatiny, waar u 3 nachten verblijft, kun je diverse mooie uitstappen maken, of de stapschoenen aantrekken en de bergen intrekken. Vervolgens verblijft u 3 nachten in het Grandhotel in Stara Lomnica. Hier kunt u, aan de voet van de Hoge Tatra, genieten van het belle-epoque gevoel, aangevuld met de kracht van de bergen. Ga zeker eens naar de top van Lomnicky Stit, de tweede hoogste berg van het land. De laatste 3 nachten verblijft u in hotel Bellevue, nabij het UNESCO-pareltje Berdejov. Hier kan u volop genieten van de natuurpracht tijdens een wandeling of een vlottentocht op de nabij gelegen Dunajec-rivier.