Hoge Tatra

De Hoge Tatra is het mooiste gebergte van Slowakije. De Hoge Tatra s het eerste nationale park in Slowakije en dit is al vanaf 1984. Met een lengte van 55 km is de Hoge Tatra het kleinste hooggebergte in Europa. De hoogste top van de Hoge Tantra en van de hele Karpaten is de Gerlachovský štít, 2655 m. De nationale top van Slowakije binnen het nationale park is Kriván, 2495 m. Bijna 2/3 van het nationale park is begroeid met bossen. Er Domineren sparren en dennen. In de vroegere gletsjesdalen zijn er in totaal een kleine 110 kleine bergmeren ontstaan. Van de talrijke watervallen is kmeťov, met zijn 80m, de hoogste. Er zijn hier skipistes, de bezoekers kunnen hier langlaufen, wandelen, klimmen en ontspannen. Tot de meest bekende toeristische centra in de Hoge Tantra rekenen we Štrbské Pleso Starý Smokovec en Tantranská Lomnica. In de Hoge Tantra is er een dicht net van bewegwijzerde wandelpaden met een diverse moeilijkheidsgraad. Zj voeren je naar de mooiste dalen, nederzettingen, bergmeren, uitkijkpunten en bezienswaardgheden. De langste wandelroute (46,5 km) is de Tantranská magistrála, die min of meer evenwijdig loopt met de hoofdkam langs de zuidelijke gelegen dalen en hellingen loopt op van waar u een prachtig uitzicht naar de Lage Tantra heeft. De Hoge Tantra is ook een paradijs voor bergbeklimmers. ER zjn her eveneens 16 bewegwijzerde fietspaden voor mountainbikers. Van makkelijke, middel zware tot 4 heavy trail voor bijzonder goed geoefende fietsers. De bezoekers hebben ook de mogelijkheid golf te spelen of te leren spelen, vanaf april tot en met eind oktober, direct onder het hooggebergte tussen Veľká Lomnica en Tatranská Lomnica

Hotel: GRANDHOTEL

Regio: Hoge Tatra
Ligging: Dit 100 jaar oude Grandhotel ligt centraal in Starý Smokovec en valt meteen op door zijn mooie belle-epoque-stijl. Een hotel dat reeds het decor is geweest in heel wat films. Starý Smokovec ligt aan de voet van de Hoge Tatrabergen en is een levendig toeristisch centrum. Er zijn heel wat wandel-, ski- en langlaufmogelijkheden.
Beschrijving: Dit hotel combineert luxe en romantiek. Er zijn 79 kamers voorzien van alle modern comfort zoals badkamer, toilet, satelliettelevisie, minibar en telefoon. Het hotel heeft een heel fijn restaurant en een relax center met zwembad, saunawereld, fitness en massage-ruimte.

Hotel: GRANDHOTEL PRAHA

Regio: Hoge Tatra
Ligging: Nog zo’n parel in de Hoge Tatra is dit luxehotel, aan de voet van de Lomncky Stit, de tweede hoogste top van Slowakije. Dit hotel is eveneens en Belle-epoque-stijl en straalt en gevoel van romantiek en elegance uit. Het hotel ligt in de Tantranska Lomnica, een ander toeristisch centrum aan de voet van de bergen. Van hier uit kan je met de kabelbaan naar de hoogste toppen van het land.
Beschrijving: De 101 kamers zijn allemaal stijlvolle kamers, met eem vleugje geschiedenis. De kamers hebben een eigen badkamer en toilet, sateliettelevisie, radio, telefoon, minibar en safe. Het hotel heeft verder een sfeervol zwembad, jaccuzi en sauna. Het restaurant biedt een voortreffelijke internationale kaart.

Hotel: BEST WESTERN HOTEL TULIPAN

Regio: Hoge Tatra
Ligging: Dit design hotel ligt in het centrum van Tantranska Lomnica. Het moderne meubilar biedt een aangename aanvulling aan de ruwe natuur rondom het hotel
Beschrijving: Het hotel biedt 15 luxueuse kamers aan. Alle kamers zijn niet-rokers, met internetverbinding, sateliettelevisie, minibar, safe en mogelijkheid om koffie te zetten. Verder heeft het hotel een wellnessruimte met diverse sauna’s en een jaccuzi. Het restaurant biedt een voortreffelijke keuken.